Eu sunt femeie e una dintre cele mai profunde cărți pe care le-am citit. Profunde nu neapărat prin filosofia de care dă dovadă, ci prin simplitatea cuvintelor, prin fiecare rând aproape cântat, prin întreaga acțiune scăldată într-o muzicalitate deosebită. Mi-a plăcut Maria cea din carte. M-am regăsit în ea, în fiecare lacrimă pe care o vărsa, lăsând în urmă o urmă de regret. Eu sunt femeie e un roman cu și despre femei și pentru fete. O văd, dintr-un oarecare punct de vedere, o lucrare despre femeie în toată splendoarea ei, un roman care subliniază ideea că ești la apogeul frumuseții tale dimineața, somnoroasă, nemachiată și cu cearcăne. Ești frumoasă pentru că ești Tu.

Părerile asupra acestei cărți au fost împărțite de la bun început. Consider că fiecare interpretează carte așa cum vrea. Personal, mi-a plăcut ceea ce unii numesc telenovelă deoarece am avut parte de mister, de iubire, de ură, de gelozie, dar și de iertare. Părerea fiecăruia depinde de personalitate și de ceea ce îi place să citească.

De vorbă cu emma e cartea care merită mai mult decât citită; merită trăită și simțită, merită atașată encefalului tău stâng, ca să-ți amintească secundă de secundă ce este cu adevărat iubirea.

E una dintre cărțile care se încadrează în așa-zisa categorie ”light”. Nu trebuie să fii cititor experimentat pentru a o înțelege, trebuie doar să intri într-o stare de bine și de vis și să absorbi cuvintele dintr-un neant inocent și aparte.

Despre Ea e mai mult decât o carte. Este bătălie, poveste de amor, bilet de adio, scrisoare de bun-venit. Un mic elogiu către sexul frumos, Despre Ea apare ca un manual al femeii, un mic ghid despre cum poți să descoperi în tine universuri și constelații de a căror existență nici nu știai, pentru ca mai apoi să te facă să realizezi că Tu ești cu adevărat Universul și că în ochii tăi se revarsă galaxii întregi. O carte pe care femeile o vor adora, iar pe bărbați îi va face să acorde mai multă atenție Femeii de lângă ei. Și ce ne învață Despre Ea de fapt e că femeile sunt opere de artă și operele de artă nu sunt făcute pentru a fi înțelese, ci pentru a fi iubite. Și, mai mult de atât, Despre Ea ne învață că femeile, operele de artă, sunt tot opere de artă și când lumina încăperii e stinsă și nu e nimeni să le admire.

Am plâns și am râs. A fost întuneric și a fost lumină. Amintiri din viitor m-a făcut să suspin și să țip, m-a făcut să reformulez întrebările la care mă plângeam că nu găsesc răspuns. Existăm, dar trăim cu adevărat? Amintiri din viitor e povestea unui personaj care speră și se resemnează, care iubește cu toate ființa. Amintiri din viitor e despre acceptare, despre dorință, despre cum, uneori, ne trezim cu amnezie și tot ce vedem e ziua de mâine. Suntem, dar parcă nu e de ajuns. Am fost, dar iată că am rămas. Vom fi, dar tot vom pieri.

înseamnă dragostea, ce înseamnă să lupți, să pierzi, și să încerci din nou. Și Fata cu vise alb-negru m-a învățat un lucru pe care nu l-am găsit definit nicăieri, și anume cum să colorezi un destin când ai la dispoziție doar două culori. Sau, mai bine spus, poți colora destinul ori îl lași pe el să te coloreze? Fata cu vise alb-negru e un roman care pare extrem de accesibil la prima vedere, poate chiar lejer. Dar am fost surprinsă de profunzimea literară cu care și-a tratat autoarea personajele, dar, mai ales, de evoluția pe care am remarcat-o, o evoluție care, cu siguranță, va fi remarcată de toți cititorii de YA și nu numai.